laupäev, 7. aprill 2012

Prantsuse pirnikook

Eile palus mu kallis mees mul kooki teha. Jah, tõsi küll, jube ammu ei ole küpsetanud ka. Seega, ettevalmistused küpsetiste tegemiseks olid olematud. Õnneks jahu ikka oli ja täiesti juhuslikut oli kapis veel pirni ja mandleid ja shokolaadi. Mõtlesin, et mis saaks, kui need asjad kuidagi kokku keerata. Hea sõber googel andis isegi ühe retsepti, millele baseeruda... Panin muusika mängima ja valmistasin end mõnusaks küpsetamiseks, otsisin asjad valmis... ja selgus, et see pisiasi nagu pärm oli suurest pitsamaaniast otsa saanud. Pooleldi juba jahuste kätega otsisin uuesti oma sõber googli välja ja leidsin uue retsepti. Keerasin kapis olevad asjad kokku ja spontaanselt selgus, et mulle endiselt meeldib küpsetada.


Koogi retseptijärgne nimi on Prantsuse pirnikook.

Selle kohaselt läheb taignaks vaja 60g võid, 125g suhkrut, 100g jahu. Pirne ja katteks 50g suhkrut, 1 muna, 250ml piima.
Alustasin taigna tegemisest. Segasin kõik koostisosad kokku ja sõtkusin ühtlaseks massiks. Katsin koogivormi küpsetuspaberiga, nagu kord ja kohus ja hakkasin tainast sinna laotama. Nii hästi või halvasti kui ma ka ei üritanud, no mitte ei jätkunud. Ühesõnaga, see kogus ei ole mõeldud 28cm läbimõõduga koogivormile. Ju neil seal Prantsusmaal on kõik petit, ka koogid ja koogivormid. Tegin sama koguse tainast juurde ja voila! Sobis. Jätkus isegi natuke äärte jaoks, sest kate ei tohtinud koogi alla sattuda.
Lõikusin pirnid sektoriteks, laotasin koogile. Aga mulle tundus ikkagi ahvatlsev oma shokolaad ja mandlid ka sinna peale laotada. Hakkisin 2 riba tumedat shokolaadi ja katsin paari peotäie mandlitega. Alles siis segasin munadm suhkru ja piima ning kallasin üle koogi. Loomulikult osa sellest kattest voolas ikkagi välja, aga peale väikse kärsahaisu ei teinud see midagi. Küpsetada tuli siis 200kraadi juures ca 30 minutit.

Ütleme nii, et seda asja võib teinekordki teha. Kiire ja lihtne ja jube kiiresti saab otsa.

Kommentaare ei ole: