laupäev, 3. november 2012

Serengetti ja Ngorongoro

Meie Safari algas Lake Manyara rahvuspargist, mis on kuulus oma flamingode tõttu järve kaldal. Noh, me nägime kõike muud kui järve ja flamingosid... Aga me ei nurise, sest nägime ju elevantse ja jõehobusid ja erinevaid pärdikuid ja mingeid sarvelisi ja sebrasid ja tervet ninasarviku tagumikku.

Ngorongoro tervitas meid kaelkirjakutega. Elasime nagu kuninga kassid Ngorongoro Farm House'is, kuid sealt meid viidi ära... Toodi hoopis Serengettisse. Sõidul kohtasime nii mõndagi keset lagendikku matkavat maasai meest, kes oma kirevas riietuses, kepp käes, muudkui kõndis ja kõndis. Kuigi meil on väga lahe jeep ja tore autojuht, tekkis ikkagi väike kadeduseuss sisse - miks meil ei lubata niimoodi lagendikel kõndida...

Tänaseks vaatad gaselle ja kirjakuid ja sebrasid ja ahve... Ja mõtled, hmmm... Tahaks loomi ka näha. Ükskord vaatasime mingit liivakarva kühmu ja meile öeldi, et need on lõvid. Kuna nad pidid 20 tundi magama, ei hakanud me nende hommikut ära ootama, vaid kimasime edasi. Lõvijaht jätkub. Iga kollane laik tundub ühtäkki lõvi. Jaht on kulgenud suhteliselt edukalt. Järgmine ülesanne: otsida puudelt rippuvaid sabasid, nendest sikutada ja vaadata, kas on leopard või mitte.

1 kommentaar:

Kairi Look ütles ...

see lõvi otsimise jutt tuleb meie louna-aafrika tripilt vaga tuttav ette, nii et tundub, et neil on nendega ikka nagu ikaldus.
me nägime algul neid ainult nii, kui läbi binokli fotokas viimase vindini välja zoomida :)
aga reisi lõpus andis üks õnneks lÄhemalt ka kätte.
jõudu lõvidega ja, jumal küll, olge ikka nende leopardidega ettevaatlikud!