pühapäev, 14. jaanuar 2007

S novom godom!

.
Eile sai igast ägedaid asju tehtud. Meie päev Ahtoga algas road-tripiga Laulasmaale. Otsisime uusi viise, kuidas võimalikult aeglaselt 35km vahemaad läbida. Selleks tuli tutvuda erinevate Õismäe teedega, inspekteerida kohalikkude poodide müügivalikut ja degusteerida Keila-Joa rummikooke (mida kaunistanud kookoshelbed siiani mu kollase koti põhja kaunistavad) - nendes on suisa värvilised küpsised sees! Teeb kõikidele Tallinna-omadele silmad ette!

Pärast tunnist retke Harjumaa lörtsistel teedel jõudsime Laulasmaale. Ja tõesti-tõesti, autoga ei saagi Spasse sama teed pidi, mis jalgsi!
Aga jah, Laulasmaa on ikka provints, mis provints - isegi basseini ei osata pikemat teha kui 25m! Talina-inimestel hakkab ju pea niiviisi ringi käima! See-eest on neil välibasseinis jääkülm vesi, peale mida tuleb kiiresti-kiiresti pisikesse mulisevasse vanni joosta, et soe hakkaks. See pisike mulisev vannike võiks täitsa oma suvila õues olla - niiet järgmise suve salaplaan on seda vannikest nii 500m võrra nihutada. Peaks ju võimalik olema küll, või kuidas? Ega ma varastaks - ma laenaks ainult suveks...
Üleüldiselt pole paremat laupäevahommikust tegevust kui paar tunnikest vees liguneda ja seejärel infrapunasaunas soojeneda.

Kui juba priiskamiseks läks, siis tuleb seda ikka täiel rinnal harrastada! Peale sellist mõnusat päeva meile ju ometigi kodune ema tehtud supp ei kõlba! (mitte, et mulle ei meeldiks oma kalli ema söök - nii mõnus on tegelikult praksist koju tulla ja külmkapist kolmekäigulise lõuna leida... et ei oska enam valida, mida võtta ja mida jätta) Käisime uudistasime Tallinna restoraanides ja leidsime, et pisike"Toscana" Vene tänaval on meie jaoks just see kõikse sobivam. Ega ma tegelikult ei osanudki valida, miukest imetoitu võtta - sest lõunase rummikoogi kalorid olid ammu juba ujudes õhku haihtunud. Ma nüüd ei tea, kas asi oli tühjas kõhus, või oli see toit seal tõesti nii hea - aga kunagi tuleme sinna kohe kindlasti tagasi ja proovime ülejäänusid asju ka. Väikseks vihjeks, et kastanikooki ei maksa tellida - sest kastanit oli seal ainult pool...

Nii siis algas meie vana-usuliste uus aasta... või siis lihtsalt meie uus aasta :D

Kommentaare ei ole: