laupäev, 10. veebruar 2007

Dinosaurustest ja asjadest

Eile sai vanemaks üks noormees, kes oli kunagi kõige vanema ja targem ja tugevam sõber, kes mul oli - tema käis juba ülikoolis ja oskas rääkida poliitikast ja täiskasvanute elust. Minu absoluutne veendumus oli, et kui tema veel laps oli, siis oli ta koduloomaks mõni brontosaurus või mammut. Ilmselgelt tõusid kõik koolitüdrukud trollis püsti ja andsid talle istekohta - vanemaid inimesi tuleb ju ikka austada.
Eilne fenomen oli aga see, et ma enam nagu ei tahtnudki seda dinosauruste teemat püstitada - sest teate, varsti võivad väiksed lapsed minule täpselt sedasama küsimust esitada. Veendumaks, et dinosauruseid siiski elus ei ole, tuli terve öö valvet pidada nii vaikses Kasvu 11/13 korteris kui ka vanalinna urgastes. Ei leidnud ühtki saurust ega mammutit, küll aga suures hulgas tubakasuitsu - pole ime, et saurused pommivarjenditesse peitu pugenud on. Talveunes nad vist ei ole?

Tänu meile on Danil nüüd uhiuus Norra sangadega kelk ja komplekt õhupalle, millest teoorias saab puudleid, hiiri ja lilli meisterdada. Ausõna, me mõned terved õhupallid jätsime sünnipäevalapsele ka meisterdamiseks - siis kui me leidsime, et klounid peavad ühed andekad inimesed olema... või oli meil lihtsalt punane nina puudu.
Tegelikult oli täitsa tore selliseid mõnusaid inimesi jälle näha - justnimelt neid, keda ma kunagi nagu tuld kartsin. Sest nemad olid liiga vanad ja targad. Mina aga lihtsalt üks uje kooliplika.

Sai ka Gruusia lumiseid nõlvu telepildist vaadata ja minusugusel tudengirotil tuli lihtsalt loota, et kunagi pensipõlves olen rikas ja suudan omalegi lumelauavarustuse soetada ja sellega mägesid vallutama minna. Järgmisel aastal saan heal juhul ainult laintes liuelda ja kujutada ette, et surfilaud on kelk.

Tegelikult oli eile üldse tore päev. See juba algas hästi. Nimelt oli haiglasse minnes õu juba jumalast valge. Arstide tuba oli nii mõnusalt tühi ja üksi patsiente vaadata ning neile analüüse määrata oli ka täitsa tore. Kella kolmest oli minu pediaatria tsükkel ametlikult läbi ja võis rahuliku südamega koju minna. Uuest nädalast ootab mind ees lastekirurgia - eks siis näe, kas lastakse tudengil konksu ka hoida või tuleb kannatlikult lihtsalt tarka nägu teha.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

konksu? mis konksu? kuskohas kirurgias konksu kasutatakse? appi, mida k6ik need arstid on v6inud teha (kasutades konksu) peale seda kui sina oled m2ngust v2ljas ja laua peal sirakil, peale seda kui keegi on sulle lugenud: " yks...."