kolmapäev, 5. september 2012

Hakuna matata! No problem!


Kokkuvõtlikult, päike on siin soe. Inimesed on mustad, kuid enamasti väga korrektsed ja tekitavad minus tahes-tahtmata turisti tuned. Sest Lonely Planet ju ütles, et võta kaasa võimalikult koledad riided ja ole märkamatu. Märkamatuks jääda on muidugi kunst omaette  - pikad ja valged olevused. Valgeid siin muidu väga näha ei ole, muideks. Paari turisti oleme näinud. Üks valge mees üritas meid tuctucist (ehk sellisest kohalikust riksha-taolisest mopeedist) ära meelitada, et me tema tuctuciga 1000 shillingit odavamalt sõidaksime, aga vaadates seda vasakpoolset kaoses liiklust, ei olnud me sellest võidust üldse nii vaimustatud. 1000 shillingit on 4 rootsi krooni, ehk ca 40 eurosenti. No minu elu on mulle ikka kallim, kui see 40 senti. Ei tea, kas need valged ikka oskavad siin navigeerida. Mina küll ei oskaks ega julgeks.

Kigamboni rand
Kohaliku ranna oleme ka üle vaadanud, see oli siuke rikaste rand, kuhu sai sissepääsu eest ja siis see oli isegi ujumiskõlbulik. Kohalikud naised käivad ka seal riietega ujumas, aga meie kohalik usaldusallikas arvas, et bikiinid on siiski ka ok, eriti turistidele. Ja siis eemal nägingi 2 bikiinides turisti ja võtsin end rõõmsalt bikiinide väele ja jooksin ookeanisse. Vahepeal tegin küll väikse vea ja panin jalad põhja, kus üks ogakala pesitses ja mulle okkad jalga lõi, aga muidu oli täitsa mõnus.

Mangod ja muud puuviljad on siin täitsa had, kahjuks ei ole küll mango-hooaeg ja siis tuleb pooltooreste mangodega leppida, kuid Raido sõnul ei ole ta nii valmis mangot veel varem söönud. Tänu jumalale on minuga kaasas selline noormees, kes jagab minuga avokaadovaimustust, mis tähendab seda, et siinse riisi ja ubade kõrvale saab ka avokaadot ampsata. Sest ilma selleta oleks päris võimatu. Ostsime mango-chilli kastme, mida me rõõmsalt riisiga segasime. Mul pool õhtut huuled ja suu tulitas, hea et põletusville ei tekitand! Paistab, et vürts neile kohe täitsa meeldib. Tore kpll, aga hapukoort tahaks siis toidu kõrvale. Miskipärast nad sellele ei ole mõelnud.
Väike avokaado-poiss

4 kommentaari:

lill ütles ...

Kas jogurtit on? ja kas poleks kaval ogakalale tünga teha ja ta patta panna? ootan põnevusega teie järgmiseid gulinaarseid elamusi :)

lill ütles ...

heh, paistab et vähemalt paar lauset kohalikku keelt on selgeks saanud :).
Aga ogakalale soovitan tünga teha ja ta potti panna! kuidas haiglas on? ja mis mulje linn jätab? kas turule olete jõudnud? ootan igatahes huviga teie järgmisi gurmaanseid retki kiirsöögiputkadesse ja mujale :)

Liisu ütles ...

See shokolaadijogurt, mille me hankisime, oli natuke kummastav. Järgmine samm võiks olla maitsestamata jogurt, mida müüakse 150ml või 10-liitristes totsikutes...

lill ütles ...

oooo, kummastav jogurt :). Nagu sa nägid, ma pingutasin natuke ogakalaga üle :). st et ogakala kommentaaridega. mul on siin külalised ja tore on ka turisti mängida koos teistega :).