laupäev, 8. september 2012

Laupäev

Täna hommikul ärkan mõnusasti kell 9 õuest kostva müra peale. Tegelikult olen juba korduvalt ärganud, olen sellega juba harjunud. Kell 4 hakkab tavaliselt kõrvalolevast mosheest palvelaulu kuulduma. Pisikesed lendavad pininad on samuti igapäevane nähtus - kuid mitte täna. Eile öösel peksime üksteist iga natukese aja tagant, siis sügasime ja plaksutasime unesegaselt sääskedele Õhtul koju tulles oli kallis mees leidnud kapist veel suurema ja uhkema baldahiini meie voodile, sääsevõrgu nime all. Niiet täna öösel magasin nagu printsess, vähemalt sääsed ei laulnud ega söönud enam.
Hommikul unesegasena naeratan endamisi ja mõtlen: "Laupäev. Kaneelisaiad, mmm." See mõte oli nii tugev, et enam ei saanud magada, sest kohvi oli vaja.

Paterdasin köögi poole. Lülitasin tuuliku laes sisse. Hmm, ei tööta. Tuli - ka ei tööta. Vannitoas ka ei tööta. Raisk, külmkapp ka ei tööta. Ju siis on elekter otsa saanud. Siin on nimelt selline süsteem, et sa maksad ühes kindlas kohas elektri eest, saad vastu sellise magnetkaardi või numbrite kombinatsiooni, vastavalt mõõdiku avantseeritusele, ning laed selle mõõdikusse. Kui raha otsa saab, siis saab ka elekter otsa. Just see, mis meiega juhtus. Kohvist võib täna hommikul ainult unistada, kaneelisaiad peavad ootama suisa detsembrit. Õnneks on elekter alles äsja otsa saanud, sest jäätis on veel külm. Hommikueine jäätisega ei kõla ka halvasti...

Kommentaare ei ole: